Kijktip | Woensdag | Dames en heren in de dop

De meisjes en jongens in de realitysoap Dames en heren in de dop worden geacht haar aan te spreken als mevrouw Van Eekelen. De etiquette-expert, die net is benoemd tot fractievoorzitter van de VVD te Wassenaar, is al voor het derde jaar verbonden aan Dames in de dop. 

In deze realitysoap - dit seizoen werkdagelijks te zien en nu ook met heren - worden ordinaire kandidaten aangespoord uit te groeien tot nette lui. Volgens Anouk van Eekelen (33) is alle hoop nog niet verloren. "Al waren ze dit jaar best wel heel erg. Ze praatten en gedroegen zich heel plat, maar we zijn nu halverwege en dan zie je de ontwikkeling."

Enorme bagage
"De meisjes en ook jongens willen veranderen en sommige van hen zijn zeer gemotiveerd", vervolgt ze. "Al zijn ze af en toe natuurlijk ook nog heel dwars. Dat piercings niet zijn toegestaan, zouden ze toch langzamerhand wel moeten weten." Maar Anouk heeft ook begrip voor het gedrag. "Al die meisjes en jongens hebben een enorme bagage. Als je de verhalen hoort, snap je ook waarom ze zo zijn. Grove taal, scheldwoorden, feesten, drugs en drank. Maar uiteindelijk leren ze gedisciplineerd te zijn en hoe ze zich moeten openstellen naar andere mensen. Samenwerken is daarbij heel belangrijk." 

Dankbare baan
Kan Anouk iedereen helpen sociaal aangepast en netjes te worden? "Ik kan iedereen helpen die zelf wil. Het is in ieder geval een heel dankbare baan. Je ziet ze zelfvertrouwen krijgen."

Reageren