Kijktip | Zondag | Peter R. de Vries Misdaadverslaggever

Peter R. de Vries blijft maar scoren. Bij de kijker én tegen het kwaad. Ook het afgelopen seizoen haalde De Vries weer de publiciteit met zijn veelbesproken Peter R. de Vries Misdaadverslaggever.

In een drieluik over seriemoordenaar Koos H. zond De Vries beelden uit die met een verborgen camera waren gemaakt in de tbs-kliniek waar H. zat, ook al had de rechtbank vooraf bepaald dat dit niet was toegestaan. De uitzending trok 1,9 miljoen kijkers, maar leverde SBS 6 en producent Endemol wel een dwangsom van 15.000 euro op.

Privacy

"Het maatschappelijk belang moet zwaarder wegen dan de privacy van een kindermoordenaar", aldus De Vries. Of de zaak rond Koos H. de komende weken een vervolg krijgt, is onbekend. Om juridische redenen mag alleen kort voor de uitzending inhoudelijk over het programma worden gecommuniceerd.

Reportage

Wel kunnen we melden dat vanavond laat, op het gebruikelijke tijdstip van Reportage, ook in een reportage te zien is hoe De Vries en zijn redactie te werk gaan in hun strijd tegen de misdaad.

Reageren