King Arthur

Koning Arthur, maar dan zonder magie

NET 5 - maandag 9 augustus om 23:15

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Regisseur Antoine Fuqua bracht in 2004 zijn versie van het beroemde verhaal van King Arthur met Clive Owen in de hoofdrol. Volgens Fuqua is dat de enige ware versie.

King Arthur speelt zich af in het in het Engeland van de vijfde eeuw. Zeven ridders, onder wie leider Arthur, vieren de laatste dag van hun diensttijd. Ze staan op het punt terug te keren naar Rome als ze de opdracht krijgen een levensgevaarlijke missie te volbrengen. Deze missie voert hen naar het uiterste noorden van Engeland, waar de Saksen de dienst uitmaken.

King Arthur

De Saksen vormen een bedreiging voor de bevolking aldaar. Arthur trekt met zijn ridders te paard het gebied in, maar heeft zo zijn twijfels over deze missie. Dat verandert als hij Guinevere ontmoet en een sterke band met haar krijgt. Zijn lot lijkt te zijn bepaald: hij moet koning van Engeland worden.

Magische krachten

De producent van deze film is Jerry Bruckheimer, die eerder tekende voor succesvolle films als Top Gun (1986), Bad Boys (1995), Armageddon (1998) en Pirates of the Caribbean (2003). Bruckheimer is een van de meest succesvolle producers als het gaat om actieblockbusters. In de hoofdrollen zien we Keira Knightley als Guinevere en Clive Owen als King Arthur. In tegenstelling tot vele andere Arthur-sages wordt Arthur in dit verhaal niet geholpen door magische krachten; tovenaar Merlijn is dus nergens te bekennen.

Meer over