Legionnaire

Womanizer Jean-Claude Van Damme moet vluchten in Legionnaire

RTL 7 - zondag 28 april om 22:32

© 20th Century Fox
Jean-Claude Van Damme speelt een playboy die vanwege zijn laatste verovering op de vlucht slaat. Hij komt terecht bij het genadeloze Franse Vreemdelingenlegioen in Noord-Afrika. 

Alain (Jean-Claude Van Damme) wordt verliefd op de vriendin van een beruchte maffiabaas. Wanneer de crimineel achter de verboden affaire komt, vlucht de womanizer voor zijn leven.

Legionnaire

Alain komt terecht in Noord-Afrika en gaat daar in dienst bij het Franse Vreemdelingenlegioen.

Onder het commando van een gewelddadige officier moet hij zich zien te redden in een wereld van onbetrouwbare collega's en de bloeddorstige guerrilla’s.

Hij houdt zich op de been door te denken aan zijn ultieme wraak: terugkeren naar Parijs om de maffia aan te pakken. Voor het zover is, moet hij in Legionnaire eerst zijn diensttijd zien te overleven.

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme heeft de bijnaam 'The Muscles from Brussels', toch heeft de acteur in het echt een klein hartje.

Van Damme heeft een zwak voor straathonden. Wanneer hij ereen ziet, adopteert hij het beestje. Zo heeft hij thuis al zeven honden uit Thailand.

De huisdieren zijn niet allemaal in goede conditie. Een hond heeft slechts drie pootjes, en voor een ander hondje heeft Van Damme een rolstoel gekocht.

De spierbundel heeft daarnaast uit eigen zak ooit een privévliegtuig betaald om honden over te laten vliegen. “Mijn grootste bevrediging haal ik uit het wandelen over het strand met mijn honden.”

Meer over