Logan

Hugh Jackman neemt afscheid

Veronica - zondag 20 december om 20:00

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Na zeventien jaar en negen films neemt Hugh Jackman afscheid van zijn beroemdste personage. In Logan is hij voor het laatst te zien als Wolverine.

In 2000 was Hugh Jackman een vrij onbekende Australische acteur. Met de superheldenfilm X-Men kwam daar verandering in. Jackman schitterde als Wolverine, een vuilbekkende en (zo goed als) onsterfelijke mutant met vlijmscherpe uitschuifklauwen.

Logan

Zeventien jaar later vindt Jackman het mooi geweest. In Logan is hij voor de negende en laatste keer te zien als Wolverine.

Het is 2029. De X-Men bestaan niet meer. Wolverine leidt onder de naam Logan een anoniem bestaan als limousinechauffeur.

Eigenlijk is Logan wel klaar met het leven, maar sterven zit er voor hem niet in.

Naast zijn werk heeft Logan een belangrijke verantwoordelijkheid: hij en collega-mutant Caliban (Stephen Merchant) verzorgen de ondertussen flink aan dementie lijdende professor Xavier (Patrick Stewart).

Dat ingedutte leven verandert drastisch als een vrouw hem vraagt om de jonge Laura (Dafne Keen) de grens met Canada over te smokkelen. 

Western

Logan is geen doorsnee superheldenvehikel. De film heeft meer weg van een western, met Logan in de rol van de oude, eenzame cowboy.

Tel daar de keiharde actiescènes en goede acteurs bij op en je hebt een bijzondere film.

Pers en publiek waren het daar roerend over eens: Logan kreeg lovende recensies en bracht wereldwijd een dikke 600 miljoen dollar op.

Hugh Jackman

Hugh Jackman neemt met Logan afscheid van Wolverine. De acteur vind zichzelf te oud worden om een superheld te spelen.

Al houdt Jackman een slag om de arm. Mocht er ooit een film komen waarin Wolverine en Deadpool – die andere vuilbekkende superheld – samen te zien zijn, dan keert Jackman nog één keer terug.

 

Meer over