NOS Gemeenreraadverkiezing

Er ligt voor politiek Den Haag nogal wat druk op de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag plaatsvinden. Natuurlijk, alle partijen zullen benadrukken dat het lokále verkiezingen zijn en niet landelijke. Maar met het oog op de landelijke verkiezingen van volgend jaar geldt de uitslag van vanavond toch wel als serieuze graadmeter.

De NOS doet uiteraard uitgebreid verslag van deze avond. De laatste ontwikkelingen en uitslagen worden belicht, we schakelen live naar diverse partijlocaties en er worden interviews afgenomen.

Er zal extra aandacht zijn voor de gemeenten Almere en Den Haag, de enige twee steden waar de PVV, de partij van Geert Wilders, deelneemt aan de verkiezingen.

Rob Trip presenteert het programma vanuit de studio en parlementair verslaggever Ferry Mingelen geeft zijn bijdrage als politiek duider. NOS Journaal-lezer Herman van der Zandt verzorgt deze avond de uitslagen en Paul Witteman sluit de avond af met het traditionele slotdebat met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen.

Reageren