Pacino versus De Niro in Heat

19 juli 2019 10:47 | kijktips | Door Televizier

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
Twee Hollywoodhelden samen in een misdaadfilm levert het meesterwerk Heat op. In deze film komt Al Pacino als politieagent uit Los Angeles recht tegenover de briljante dief Robert De Niro te staan.

Heat is een remake van de tv-film L.A. Takedown uit 1989. De film vertelt het verhaal van detective Vincent Hanna (Al Pacino). Hij is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), die hij graag zo snel mogelijk te pakken wil krijgen.

Heat

Als McCauley zich voorbereidt op de overval van zijn leven, staat het team van Hanna in de startblokken om hem te grazen te nemen. Ze zijn perfect voorbereid, maar McCauley is dat ook.

Deze heren blinken als geen ander uit in hun vak. Zo komen Robert De Niro en Al Pacino in de film Heat recht tegenover elkaar te staan.

Robert De Niro

Regisseur Michael Mann leverde de misdaadkraker Heat in 1995 af. Toch is deze film ruim twintig jaar na de release zeker nog het bekijken waard.

De reden: het was de eerste keer dat Hollywoodlegenden Robert De Niro en Al Pacino samen in een film te zien waren.

Nu denken veel mensen dat dat niet klopt, want waren ze beiden niet te zien in de Godfather-films? Zeker, De Niro en Pacino speelden allebei in The Godfather: Part II.

Alleen bestonden de scènes van De Niro in die film uit flashbacks (hij speelde de jongere versie van Vito Corleone, gespeeld in deel I door Marlon Brando). Hij en Pacino waren in geen enkele scène samen te zien.

 

 

Meer over