Panic Room

Jodie Foster en Kristen Stewart in de val in Panic Room

Veronica - dinsdag 21 december om 23:10

Als er in hun huis wordt ingebroken, verschansen Meg en haar dochter zich in de panic room. Probleem: de inbrekers zijn juist op zoek naar iets dat in die kamer ligt.

De pas gescheiden moeder Meg Altman (Jodie Foster) betrekt samen met haar dochter Sarah (Kristen Stewart) een nieuw huis. De vorige eigenaar heeft in dat huis een panic room laten bouwen: een zwaarbeveiligde kamer waar hij zich in geval van nood terug kon trekken.

Panic Room

De eerste nacht gaat het echter meteen al mis. Terwijl het buiten onweert gaan Meg en Sarah slapen, maar ze hebben niet door dat drie inbrekers zichzelf toegang tot het huis verschaffen.

Op het nippertje weten Meg en Sarah de panic room in te vluchten, maar daar zitten ze juist als ratten in de val. De inbrekers azen op iets dat in die kamer ligt.

Meg en Sarah moeten al hun vindingrijkheid gebruiken om de ongure types buiten te houden: ze frommelen met telefoondraadjes, proberen brand te veroorzaken en en meer van dat.

Lukt het ze zich een weg naar veiligheid te MacGyveren? En wat als Megs claustrofobie opspeelt en Sarah dringend medicijnen nodig heeft?

Jodie Foster

Oorspronkelijk zou Nicole Kidman de hoofdrol in Panic Room spelen. Omdat ze tijdens het filmen van Moulin Rouge! een knieblessure opliep, moest de Australische actrice vlak voor het begin van de opnames van Panic Room verstek laten gaan. 

Jodie Foster nam de rol over. Ze kreeg negen dagen de tijd om zich voor te bereiden.

Later kwamen de opnames ook nog tijdelijk stil te liggen toen bleek dat Foster zwanger was.

Meer over