Passengers

Jennifer Lawrence en Chris Pratt maken een ruimtereis in Passengers

Veronica - zaterdag 17 februari om 22:49

© Columbia Pictures
Tijdens een lange ruimtereis worden de passagiers van een ruimteschip kunstmatig in slaap gehouden. Als Jim door een technische fout te vroeg wakker wordt, voelt hij zich heel eenzaam. Hij besluit in Passengers een medepassagier wakker te maken.

Het ruimteschip Avalon is met duizenden passagiers onderweg naar de nieuwe kolonieplaneet Homestead II. De reis zal 120 jaar duren. Iedereen aan boord ligt in een speciale cabine die voor een kunstmatige slaap zorgt.

Passengers

Tot passagier Jim (Chris Pratt) na dertig jaar ineens wakker wordt. Door een technische storing werkt zijn slaapcabine niet meer. Een tijd lang is Jim in Passengers de enige wakkere persoon aan boord van de Avalon. Hij heeft alleen contact met robotbarman Arthur (Michael Sheen).

Na een jaar trekt hij het niet meer: Jim heeft gezelschap nodig. Hij besluit een van de vrouwelijke passagiers wakker te maken om hem gezelschap te houden. Of Aurora (Jennifer Lawrence) het nou wil of niet, ze zit nu met Jim opgescheept. Voor de rest van haar leven, want het einde van de reis – over negentig jaar – gaan ze allebei niet halen.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence en Chris Pratt zijn twee van de populairste acteurs van de afgelopen jaren. Lawrence speelde de hoofdrol in The Hunger Games. Ook was ze te zien in drie X-Men-films. Voor haar hoofdrol in Silver Linings Playbook won ze een Oscar. Chris Pratt brak door als superheld in Guardians of the Galaxy, was de stem van Emmett in The Lego Movie en stoeide met dino's in Jurassic World.

Twee van zulke boxofficekanonnen samen, dat moet haast wel een hit opleveren. En inderdaad: Passengers bracht een dikke 300 miljoen dollar in het laatje.

Meer over