William & Kate

Een uniek inkijkje in het leven van prins William en zijn Kate in Net5-documentaire

NET 5 - maandag 20 juni om 20:30

© ZDF

William en Kate vieren dit jaar beiden hun veertigste verjaardag. Ter ere daarvan geeft Net5 een uniek inkijkje in het leven van het toekomstige Britse koningspaar met de documentaire William en Kate: koningspaar in de wacht.

Het liefdesverhaal van Catherine Middleton en prins William zou niet misstaan in een sprookjesboek. Toen Kate en de Britse prins elkaar namelijk ontmoetten had zij nog een ander vriendje. Later kwamen ze in hetzelfde studentenhuis te wonen - hij studeerde geografie, zij kunstgeschiedenis - en werden ze alsnog verliefd op elkaar. Na een relatie van zo’n acht jaar, inclusief een korte pauze in 2007, traden ze op 29 april 2011 in het huwelijk. Vanaf dat moment zijn William en Kate de hertog en hertogin van Cambridge.

William en Kate: koningspaar in de wacht

Toch blijven er tot op heden nog altijd wat vragen onbeantwoord. Wat is bijvoorbeeld het geheim van hun huwelijk? Hoe ziet het leven eruit met de kinderen op het paleis en waarom boterde het eigenlijk niet tussen haar en ‘schoonzus’ Meghan Markle? In William en Kate: koningspaar in de wacht proberen verschillende mensen die het paar goed kennen die vragen te beantwoorden: van de oom van Kate, de vaste fotograaf van The Sun tot aan twee Nederlandse journalisten die al jaren werken als Engeland-correspondenten.

Josine Droogendijk

Ook kan het onderwerp ‘mode’ natuurlijk niet onbesproken blijven. Modejournalist Josine Droogendijk bespreekt daarom in deze koninklijke documentaire de stijl van Kate die in de jaren is veranderd van klassiek naar extravagant, glitter en glamour.

William en Kate: koningspaar in de wacht is maandag 20 juni om 20:30 uur te zien op Net5.

Meer over