Reclaim

Ryan Phillippe en Rachelle Lefevre laten zich niet zomaar bedriegen in Reclaim

RTL 7 - dinsdag 12 juli om 20:29

© https://presseportal.zdf.de
Een kinderloos stel is een adoptiekind beloofd en in Reclaim doen ze er alles aan om dat kind in handen te krijgen.

Het kunstenaarskoppel Steven (Ryan Phillippe) en Shannon (Rachel Lefevre) uit Chicago heeft al heel lang een kinderwens. Vanwege een auto-ongeluk kan Shannon zelf geen kinderen krijgen. Ze kiezen voor adoptie en na lange tijd worden hun gebeden eindelijk verhoord: ze ontmoeten Nina, een weeskind als gevolg van de aardbeving in Haïti. Met grote blijdschap reizen ze af naar het weeshuis om de adoptie te voltooien.

Reclaim

Ze ontwikkelen een band met Nina terwijl ze wachten op de juiste reisdocumenten. Tijdens een uit de hand glopen conflict in een bar wordt Steven in elkaar geslagen door een paar dubieuze figuren. Kort hierna verdwijnt Nina en krijgen ze van de plaatselijke politie te horen dat ze opgelicht zijn door een nep-adoptiebureau. Het stel laat het hier niet bij zitten en gaat met gevaar voor eigen leven zelf op zoek naar Nina.

Waargebeurd verhaal

Reclaim is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waar voor de film een paar feitjes uit zijn geplukt. De makers wilden vooral een spannende thriller maken die ouders die van plan zijn om kinderen te adopteren te waarschuwt voor de eventuele gevaren. Te gevoelig? Misschien is het verstandig om deze film links te laten liggen als je midden in een adoptieproces zit. 

Meer over