Red Lights

Cilian Murphy gelooft niet in spoken in Red Lights

RTL 7 - woensdag 16 augustus om 23:29

© Dutch FilmWorks.
Twee wetenschapper proberen in de film Red Lights een beroemd paragnost te ontmaskeren. Houdt hij de boel echt voor de gek of kan hij dingen die normale mensen niet kunnen?

De vooraanstaande psycholoog Margaret Matheson (Sigourney Weaver) gelooft niet in spoken of ander paranormaal gedoe.

Red Lights

Matheson heeft er in Red Lights haar levenswerk van gemaakt om ze allemaal te ontmaskeren: paragnosten, mediums en andere types die beweren paranormale gaven te hebben. Dat doet ze met haar assistent Tom Buckley (Cilian Murphy). Samen hebben ze al een hoop charlatans ontmaskerd.

Er is één man die Matheson na al die jaren nog niet op oplichterij heeft kunnen betrappen: de blinde paragnost Simon Silver (Robert De Niro).Als hij na een afwezigheid een comeback maakt, wil Tom hem onderzoeken. Matheson heeft eerder met dat bijltje gehakt, ze raadt hem af om Silver uit te dagen. Lukt het Tom om Silver te ontmaskeren? Of heeft de blinde oude baas toch bijzondere gaven?

Robert De Niro

Veel van de paranormale onderzoeken in Red Lights zijn gebaseerd op echte onderzoeken. James Randi voerde veel van die onderzoeken uit. Zo toonde Randi in 1986 aan dat medium Peter Popoff optrad met een oortje in. Via een radioverbinding gaf zijn vrouw hem informatie over mensen in de zaal.

Matheson en haar team doen in de film iets soortgelijks met medium Leonard Palladino. De oude onderzoeken naar Robert De Niro's Simon Silver zijn ook uit het leven gegrepen. Ze lijken erg veel op de experimenten die wetenschappers in de jaren 70 met lepelbuiger Uri Geller deden.

Meer over