Red Riding Hood

Roodkapje op z'n Twilights

NET 5 - maandag 31 augustus om 22:40

© http://info.sky.de/
Catherine Hardwick, die eerder Twilight regisseerde, stortte zich in 2011 op Red Riding Hood. De film is losjes gebaseerd op het klassieke sprookje Roodkapje, met Amanda Seyfried in de rol van de heldin met de rode cape.

In de originele versie van de gebroeders Grimm houdt Roodkapje zich alleen bezig met haar oma en de wolf, maar in Red Riding Hood laat ze zich ook het hoofd op hol brengen door het andere geslacht. Roodkapje blijkt Valerie te heten en ze is verliefd op houthakker Peter. 

Red Riding Hood

Haar ouders hebben echter andere plannen: ze willen Valerie uithuwelijken aan Henry, die het financieel veel beter voor elkaar heeft dan armoedzaaier Peter.

Valerie (Amanda Seyfried) wil alleen Peter (Shiloh Fernandez), dus besluiten Roodkapje en haar lover er samen vandoor te gaan. Dan horen ze dat Valeries oudere zus is gedood door een weerwolf die in het donkere woud rondom hun dorp ronddoolt.

De dorpsbewoners zinnen op wraak en roepen de hulp in van een befaamde weerwolfjager om de wolf te doden. Terwijl met elke volle maan het dodental stijgt, begint Valerie te vermoeden dat de weerwolf iemand is van wie zij houdt.

Amanda Seyfried

Het had niet veel gescheeld of Red Riding Hood was verliefd geworden op een andere Peter. Amanda Seyfried wilde namelijk aanvankelijk niet samenwerken met Shiloh Fernandez: ze had hem ontmoet op een feestje en mocht hem niet.

Regisseur Catherine Hardwicke moest Amanda overhalen hem toch een kans te geven.

Meer over