Rumble in the Bronx

Jackie Chan in de Bronx

SBS 9 - donderdag 16 juli om 22:10

© Turner
Een Hongkongse vechtsportkampioen komt naar New York voor de bruiloft van zijn oom. Binnen de kortste keren heeft hij het aan de stok met een stel gangsters.

Vechtsportkampioen Keung (Jackie Chan) werkt bij de politie van Hongkong. Als zijn oom gaat trouwen, gaat Keung op reis: ome Bill woont in New York.

Rumble in the Bronx

Na het huwelijksfeest gaan Bill (Bill Tung) en zijn kersverse echtgenote op huwelijksreis. Zolang ze weg zijn, zal Keung de avondwinkel van Bill uitbaten.

In The Big Apple komen Keungs vechtsportskills goed van pas. Hij krijgt het al snel aan de stok met een stel gangsters.

De film mag zich dan wel afspelen in New York, de opnames waren heel ergens anders. Jackie Chan en consorten namen Rumble in the Bronx grotendeels op in de straten van Vancouver.

Hoewel je vaak goed kunt zien dat dit New York helemaal niet is, mag dat de pret niet drukken: actieheld Jackie Chan is weer als vanouds op dreef.

Jackie Chan

Jackie Chan doet altijd al zijn stunts zelf. En daar gaat nog wel eens wat bij mis.

Bij een mislukte stunt in Rumble in the Bronx brak de acteur zijn enkel. Toch was hij diezelfde avond gewoon aanwezig bij de première van Drunken Master 2 op het filmfestival Vancouver.

Tegenspeelster Françoise Yip en regisseur Stanley Tong kwamen er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Yip brak haar been en Tong ging zo hard door zijn enkel dat hij de opnames op krukken moest afronden.

Meer over