Singel 39

Vindt Lies Visschedijk de liefde in Singel 39?

NPO 3 - maandag 25 juli om 20:20

© filmdepot.nl/api
De 39-jarige Monique (Lies Visschedijk), Mo voor vrienden, heeft het goed voor elkaar. Ze werkt als hartchirurg en woont in een mooi pand aan de Singel in Den Haag.

Alleen in de liefde wil het niet zo vlotten. Mo is, met andere woorden, zo druk bezig met het repareren van de harten van andere mensen, dat haar eigen hart daar de dupe van is.

Singel 39

Misschien kan de komst van een nieuwe benedenbuurman daar in Singel 39 verandering in brengen? Nou, nee.

Kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) is op één detail na Mo’s ideale man. Dat detail is best belangrijk: Max valt op mannen.

Geen liefde dus, maar dankzij haar innige vriendschap met de extraverte levensgenieter Max leert de georganiseerde Mo wel een heel andere kant van het leven kennen. En dat levert een hoop mooie en bijzondere momenten op.

Wie weet kan Mo zelfs helpen een van Max’ diepste wensen te vervullen.

Lies Visschedijk

Het personage dat Lies Visschedijk in Singel 39 speelt, werkt als hartchirurg. De actrice keek op tegen de scènes die zich op haar werk afspelen:

"Het is een beetje alsof je een pianist moet spelen en dat je dan gefilmd wordt van achter de piano en dat jij dan moet doen alsof je de sterren van de hemel speelt, maar eigenlijk helemaal geen piano kan spelen," zei ze in een interview met Flair.

Ze kreeg veel hulp van haar tegenspelers in de operatiescènes. Dat waren echte verpleegkundigen, dus die kenden het klappen van de zweep.

Meer over