Smile

De doodenge film Smile beleeft zijn tv-première op Paramount Network

Paramount - vrijdag 15 maart om 20:30

© Paramount Pictures

Er valt in deze tv-première van Smile weinig te lachen als een dokter getuige is van een traumatische gebeurtenis. En dat is pas het begin van alle ellende. Benieuwd? De film is op vrijdag 15 maart vanaf 20:30 uur te zien op Paramount Network.

Zelden was een glimlach zo angstaanjagend als in deze horrorfilm.

Smile

Psychiater Rose Cotter (Sosie Bacon) ontvangt een patiënt die beweert dat ze wordt achtervolgt door een entiteit die naar haar lacht en haar dood voorspelt. Als de patiënt met een grote glimlach zelfmoord pleegt in de behandelkamer, is Rose logischerwijs in shock. Na deze traumatische gebeurtenis krijgt Rose zelf angstaanjagende visioenen. Ze moet in Smile dan ook in een bizarre race tegen de klok een oplossing zien te vinden voor het gruwelijke lot dat haar dreigt te treffen. 

Groot succes

Filmstudio Paramount produceerde Smile met het idee om hem op streamingdienst Paramount+ uit te brengen. Alleen bleek de film zo goed aan te slaan bij een testscreening dat alsnog de beslissing viel de film ook in de bioscopen uit te brengen. Dat was een goede keuze: de film bracht uiteindelijk ruim 217 miljoen dollar op, terwijl het budget maar 17 miljoen was.

Dat bedrag hebben de makers dan ook mede te danken aan een nogal bijzondere reclamecampagne. Een paar dagen voor de release van de film verschenen acteurs uit de film bij verschillende honkbalwedstrijden. Ze keken doodstil met een grote, enge glimlach recht in de camera, terwijl ze shirts van de film droegen. Een andere acteur verscheen op dezelfde manier tussen het publiek in het programma The Today Show.

Benieuwd of de film zelf ook zo eng is? De tv-première van Smile zie je op vrijdag 15 maart vanaf 20:30 uur op Paramount Network.

Meer over