Star Trek V: The Final Frontier

Kapitein Kirk en zijn bemanning banen zich weer een weg door de ruimte in Star Trek V: The Final Frontier

Paramount - zondag 10 maart om 20:00

© Paramount Pictures
Sybok (Laurence Luckinbill), de verloren gewaande halfbroer van Spock, kaapt in Star Trek V: The Final Frontier de Enterprise. Hij dwingt kapitein Kirk, Spock en de rest van bemanning hem te vergezellen op een zoektocht in het centrum van het heelal.

De 23e eeuw. Kapitein Kirk (William Shatner), Spock (Leonard Nimoy) en de rest van de bemanning van de Enterprise waren net aan het genieten van een welverdiende vakantie. Deze rigoreuze actie van de afvallige Vulcan gooit helaas roet in het eten en het is gedaan met de rust. 

Star Trek V: The Final Frontier

Kirk en zijn bemanning proberen deze gek te stoppen want zij willen ten koste van alles hem niet het schip laten besturen. Met de bemanning onder leiding van Sybok, moet de kapitein er maar op vertrouwen dat dit allemaal goed afloopt.

Ondertussen zit een Klingon-kapitein ook achter de Enterprise aan. 

TV geschiedenis

Toen Star Trek als tv-serie te zien was, kon men niet vermoeden hoe groot deze franchise uiteindelijk zou worden. In eerste instantie ging het om een paar seizoenen (vanaf 1966 tot en met 1969). Maar ruim een halve eeuw later zijn er talloze vervolgseries, spin-offs en maar liefst dertien films afgeleverd. Het einde is nog lang niet in zicht.

William Shatner

Voor de fans is William Shatner nog steeds het grote gezicht van Star Trek. Hij was te zien in de oorspronkelijke serie als captain Kirk en speelde ook nog eens in een tweede serie en maar liefst in zes speelfilms. 

Meer over