Fans van Een Jaar van je Leven opgelet

Strijd, strategie en manipulatie in nieuwe realityshow De Bondgenoten

SBS 6 - zondag 22 oktober om 21:30

© William Rutten

Geniet je altijd van realityshows als Een Jaar van je Leven en Utopia? Schakel dan zondag  om 21:30 uur over naar SBS6 voor De Bondgenoten, een show waarin alles draait om intriges en onverwachte wendingen. En waarin iedere maand iemand met maar liefst 100.000 euro de deur uitloopt.

In de eerste aflevering van De Bondgenoten arriveren de eerste zestien deelnemers op een luxe locatie waar ze een maand lang intensief met elkaar zullen samenleven en met én tegen elkaar gaan strijden in hun maandelijkse jacht op het grote geld. 

De Bondgenoten

Het blijft echter niet bij één groep. Tijdens een ceremoniële aftrap vormen deze kandidaten vier teams van vier, waarin ze elkaars bondgenoten worden. Een maand lang zijn deze teams vastberaden om samen te werken en punten te scoren, met als doel om die felbegeerde 100.000 euro in de wacht te slepen.

Zo gezellig als dat klinkt, blijft het niet. Slechts één individu van het winnende team zal namelijk aan het einde van de maand met dit prachtige bedrag naar huis gaan. Het credo ‘een voor allen’ verandert dan ook in no time in ‘alles voor één’. En dat is niet het eens het enige. Ook zal dan een lid van het slechtst presterende team vertrekken. Met lege handen.

Geen afgesloten gemeenschap

Wat De Bondgenoten onderscheidt van het onlangs uitgezonden Een Jaar van je Leven, is dat de deelnemers van dit spel niet opgesloten worden. De kandidaten mogen gewoon de krant lezen, tv-kijken, bellen met het thuisfront en af en toe zelfs een bekende ontvangen. Dit gaat alleen wel ten koste van punten. Aan het begin van elke maand worden de teams – inclusief twee vervangers - opnieuw samengesteld, met de puntentelling op nul. Aan Jan Versteegh de eer om deze reeks te presenteren.

Mis de eerste aflevering van De Bondgenoten op 22 oktober om 21:30 uur niet. Vanaf 23 oktober is deze realityshow elke werkdag om 19:45 uur te zien op SBS6.

Meer over