Ted

De smerige teddybeer van Mark Wahlberg

SBS 9 - zaterdag 1 augustus om 20:30

© © UPI - United Pictures International / MKNS
In Ted wenst John als klein jongetje dat zijn teddybeer tot leven komt. Zijn wens komt uit. Jaren later zijn John en Ted nog steeds onafscheidelijk.

De achtjarige John is hartstikke eenzaam. Zijn enige vriend is zijn teddybeer Ted. Maar ja, Ted is niet meer dan een levenloze knuffelbeer.

Ted

Als John een vallende ster ziet, weet hij meteen wat hij moet wensen: hij zou niets liever willen dan dat Ted tot leven komt. 

Tot stomme verbazing van de kleine John komt die wens uit! Zijn ouders staan ook met hun mond vol tanden. 

Een jochie van acht pak je zijn levende teddybeer natuurlijk niet af, dus Ted mag blijven. 27 jaar later zijn John (Mark Wahlberg) en Ted nog altijd onafscheidelijk.

Ted mag er dan nog steeds schattig uitzien, hij is opgegroeid tot een drinkende, vuilbekkende beer. Daar is niks knuffeligs meer aan.

Johns vriendin Lori (Mila Kunis) is het puberale gedrag van haar vriend en zijn levende beer zo zat dat ze John een ultimatum stelt: die beer eruit of zij eruit.

 

Seth MacFarlane

De vuilbekkende teddybeer Ted is een creatie van Seth MacFarlane. Hij schreef het scenario, regisseerde de film en sprak de stem van Ted in.

Ted is niet MacFarlane's eerste wapenfeit. Hij werd bekend als het brein achter animatieseries als Family Guy en American Dad!

Na Ted maakte hij ook nog de westernkomedie A Million Ways to Die in the West, Ted 2 en de sciencefiction comedyserie The Orville.

Meer over