The Adventurer: The Curse of the Midas Box

Een bizar avontuur

SBS 9 - vrijdag 2 april om 20:30

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Een zeventienjarige jongen gaat op zoek naar zijn verdwenen broertje. Bij zijn zoektocht stuit hij op een bizarre wereld.

Het zit tiener Mariah Mundi (Aneurin Barnard) niet mee: eerst verdwijnen zijn ouders. Voor ze vertrekken, drukken ze hem op het hart dat hij goed op zijn broertje moet passen.

The Adventurer: The Curse of the Midas Box

Mariah doet heus zijn best, maar niet veel later verdwijnt ook zijn broertje. Het joch is ontvoerd.

Omdat hij nu eenmaal beloofd heeft dat hij op hem zou letten, gaat Mariah hem in The Adventurer: The Curse of the Midas Box zoeken.

Zijn zoektocht leidt hem naar het chique Prince Regents Hotel. De sinistere Otto Luger (Sam Neill) zwaait daar de scepter.

Mariah heeft al snel door dat Luger weinig goeds in de zin heeft. En dat er in het hotel vreemde dingen gebeuren.

Wat heet: hij ontdekt een verborgen wereld waar monsters leven die kinderen stelen. De monsters ontlenen hun kracht aan de Midas Box, een mysterieus artefact.

De kinderen ontvoeren ze met een reden. Ze dwingen hen de sleutel van de Midas Box te zoeken.

Lukt het Mariah om Luger en de monsters te stoppen? En vindt hij zijn broertje terug?

Boekverfilming

The Adventurer: The Curse of the Midas Box is gebaseerd op het jeugdboek Mariah Mundi - The Midas box van G.P. Taylor. Het is het eerste deel in een trilogie over de avonturen van Mariah Mundi.

Nog voordat de film af was, kondigde de producent al aan dat er een vervolg zou komen. Tot op de dag van vandaag, toch al dik acht jaar later, is daar niets van terecht gekomen.

Meer over