The Avengers

The Avengers: Wrekers redden de wereld

SBS 9 - vrijdag 12 oktober om 22:40

© Fotos: © Copyright RTL. Abdruck honorarfrei bei Quellenangabe

Verfilming van de Britse tv-serie De Wrekers uit de jaren zestig over twee geheim agenten die het opnemen tegen een megalomane snoodaard. 

De Britse geheim agent John Steed (Ralph Fiennes) ontdekt dat zijn aartsvijand Sir August de Wynter (Sean Connery) een geheime machine in bezit heeft waarmee hij het klimaat kan manipuleren.

The Avengers

Steed slaat de handen ineen met Emma Peel (Uma Thurman) om dit duivelse plan te helpen verijdelen en dit leidt tot allerlei inmiddels wat gedateerde actiescènes. The Avengers (1998) is gebaseerd op de Britse tv-serie De Wrekers, maar kan daar niet aan tippen.

Berenpak

De in strakke pakjes gestoken Emma Peel en de gestileerde Engelse gentleman John Steed, met krijtstreep, bolhoed en paraplu deden in de jaren zestig menig hart sneller kloppen. De tv-serie over deze wrekers was vernieuwend, gestileerd en met een droog maar toch ook ondeugend gevoel voor humor.

Dat zien we in The Avengers helaas niet terug. Het ging eigenlijk al mis bij de keuze van Fiennes als de nieuwe Steed. Hij mist uitstraling en van chemie tussen hem en Thurman is geen sprake. De recensies waren dan ook vernietigend. Hoogtepunt – of dieptepunt – is de tafel vol boeven in berenpak. 

 

Meer over