The Boy in the Striped Pyjamas

De indrukwekkende film The Boy in the Striped Pyjamas

Paramount - donderdag 26 mei om 20:30

© http://info.sky.de/
The Boy in the Striped Pyjamas vertelt het bijzondere verhaal van het Duitse jongetje Bruno. Hij raakt bevriend met Shmuel, een Joods jongetje dat vastzit in een concentratiekamp.

De oorlogsfilm The Boy in the Striped Pyjamas is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Ierse schrijver John Boyne. De film neemt de kijker mee naar het begin van de jaren veertig. De achtjarige Bruno (Asa Butterfield) krijgt van zijn ouders te horen dat ze naar het platteland gaan verhuizen. Bruno snapt er niets van. Ze wonen toch prima in Berlijn?

Nazi-officier

Eenmaal in zijn nieuwe huis snapt Bruno waarom zijn gezin moest verhuizen: papa heeft een nieuwe baan. Het enige wat Bruno weet is dat zijn vader voor het leger werkt.

Bruno's pa is een meedogenloze nazi-officier. Hij heeft in The Boy in the Striped Pyjamas de leiding over het nabijgelegen concentratiekamp.

Voor Bruno is de verhuizing naar het platteland een groot avontuur. Van het bestaan van de Tweede Wereldoorlog, concentratiekampen en de holocaust weet het jongetje eigenlijk niet eens af.

De mensen achter de hekken zijn in Bruno’s ogen boeren die heel hard werken. Toch vindt hij het wel raar dat ze allemaal dezelfde gestreepte pyjama's dragen.

The Boy in the Striped Pyjama's

Bruno mag van zijn vader nooit in de achtertuin komen. Nieuwsgierig als hij is, gaat het jongetje toch op ontdekkingstocht.

Achter een van de hekken ontmoet hij Shmuel. De twee worden vrienden en als Shmuel op een dag vertelt dat zijn vader vermist is, wil Bruno hem helpen zoeken.

Hij kruipt onder het prikkeldraad door om zijn vriend te helpen. Maar of dat nou zo'n goed idee is? Je ziet het in The Boy in the Striped Pyjamas.

Meer over