Meryl Streep regeert met ijzeren hand in The Devil Wears Prada

15 april 2022 09:45 | kijktips | Door Esther Hut

Meryl Streep schittert als keiharde hoofdredactrice van een modeblad. De jonge journalist Andy (Anne Hathaway) wordt haar assistent, maar heeft moeite zich staande te houden in de harde modewereld.

In The Devil Wears Prada krijgt de net afgestudeerde journalist Andrea Sachs (Anne Hathaway) een baantje bij het Amerikaanse modeblad Runway.

The Devil Wears Prada

Andrea is net met haar vriendje verhuisd naar New York en hoopt daar aan de slag te kunnen als journalist. Maar bij Runway komt ze niet toe aan het schrijven van serieuze achtergrondartikelen.

Ze gaat aan de slag als assistent van Miranda Priestly (Mery Streep), de strenge en kille hoofdredactrice van het gerenommeerde modeblad.

En dat betekent dat ze zich moet laten afblaffen en latte macchiato’s en jurken moet halen voor haar hoofdredacteur. Veel modemeisjes zouden daar een moord voor doen, maar de nerdy Andrea heeft grote moeite zich staande te houden in de wereld van Prada, Chanel en Oscar de la Renta.

Meryl Streep

The Devil Wears Prada is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Lauren Weisberger en geeft een satirisch inkijkje in de modewereld. Meryl Streep is enorm op dreef als tirannieke hoofdredactrice.

Haar rol is gebaseerd op de machtigste vrouw van de modewereld: Anna Wintour. Haar schrikbewind als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue bood voldoende inspiratie voor The devil wears Prada.

Anna Wintour

De vrouw die ook bekendstaat als ‘nuclear Wintour’ kon zelf niet bepaald zitten met de hoofdpersoon van The Devil Wears Prada.

“Ik vond de film heel vermakelijk. En alles wat mode vermakelijk, interessant en glamoureus maakt, is goed voor onze industrie. Ik sta 100 procent achter de film”, vertelde Wintour in een interview.

Meer over