The Duchess

Keira Knightley hunkert naar liefde in fraai gekostumeerd drama

Eén - vrijdag 17 september om 23:38

© https://fotoweb.vrt.be/fotoweb
Keira Knightley speelt in The Duchess hertogin Georgiana Spencer. Ze is getrouwd met de hertog van Devonshire, die haar alleen gebruikt om nageslacht te krijgen. Ze moet haar geluk elders zoeken.

Het kostuumdrama The Duchess speelt zich af in het Engeland van de achttiende eeuw. Georgiana (Keira Knightley) is op haar zeventiende getrouwd met de rijke en machtige hertog van Devonshire. Hij wil dat zij hem een zoon baart, maar heeft verder weinig interesse in haar.

The Duchess

Als ze zeventien is huwelijkt haar moeder Georgiana uit aan de hertog van Devonshire (Ralph Fiennes), een van de machtigste mannen van Engeland. Hij wil dat Georgiana hem een opvolger schenkt, verder besteedt hij nauwelijks aandacht aan haar. Hij vindt zijn honden belangrijker dan zijn vrouw; van liefde tussen de echtelieden is in The Duchess absoluut geen sprake. Hoewel Georgiana populair is bij het volk, is ze toch ongelukkig en zoekt ze afleiding in de uitbundige feestjes van de Britse upper class. 

Affaire

Op een van die feestjes leert Georgiana de jonge, talentvolle politicus Charles Grey (Dominic Cooper) kennen. Ze worden verliefd en beginnen een – niet al te geheime – verhouding, maar dat pikt de zelf ook niet al te trouwe hertog niet. Mede door de prachtige aankleding waan je je bij het kijken van The Duchess in de achttiende eeuw. Niet voor niets werd de film bekroond met de Oscar voor beste kostuums.

Meer over