The Hobbit: An Unexpected Journey

Het langverwachte vervolg op The Lord of the Rings

RTL 7 - maandag 14 juni om 20:27

© http://www.warnerbros.de/agb.html
De fans van The Lord of the Rings-trilogie moesten er lang op wachten, maar in 2012 was het eindelijk zover: de verfilming van Tolkiens The Hobbit kwam in de bioscoop.

The Hobbit: An Unexpected Journey speelt zich zestig jaar voor de avonturen in The Lord of the Rings af. Hoofdpersoon is ditmaal niet Frodo, maar zijn oom Bilbo (Martin Freeman).

The Hobbit: An Unexpected Journey 

Hobbit Bilbo houdt van het goede leven. Hij leidt een rustig en onopvallend bestaan in hobbitland.

Dan staat plotseling de tovenaar Gandalf (Ian McKellen) op de stoep, in zijn kielzog volgen dertien dwergen. Zij hebben Bilbo nodig om een oude schat te heroveren. Lang geleden heeft een draak die van hun voorvaderen gestolen.

Bilbo heeft in eerste instantie helemaal geen zin in dit avontuur. Uiteindelijk gaat hij toch – met frisse tegenzin – op pad met de tovenaar en de dertien dwergen.

Peter Jackson

Hoewel The Hobbit van J.R.R. Tolkien maar een dun boekje is, besloot regisseur Peter Jackson dat The Hobbit net als The Lord of the Rings een trilogie moest worden.

Eigenlijk wou Jackson meteen na de laatste LOTR-film aan The Hobbit beginnen, maar het liep anders. Door ruzie over de filmrechten en een regisseurswissel (Guillermo Del Toro zou eerst de film regisseren, met Jackson als producent) moesten de opnames keer op keer uitgesteld worden.

Gevolg: The Hobbit: An Unexpected Journey verscheen uiteindelijk negen jaar na The Return of the King.

Meer over