The Rewrite

Hugh Grant gaat lesgeven

RTL 8 - dinsdag 27 april om 20:28

Scenarioschrijver Keith teert op de roem van dat ene briljante script dat hij vijftien jaar geleden schreef. Als zijn geld op is, moet hij weer aan het werk.

Vijftien jaar geleden was scenarioschrijver Keith Michaels een hele pief in Hollywood. Met het scenario van de film Paradise Misplaced won hij zelfs een Oscar.

The Rewrite

Sindsdien heeft Keith (Hugh Grant) eigenlijk niks meer gepresteerd. Hij teert nog steeds op de roem – en de centen – die Paradise Misplaced hem destijds hebben opgeleverd.

In The Rewrite is dat geld wel zo'n beetje op. Tijd om weer eens aan het werk te gaan dus.

Keith verruilt het zonovergoten Los Angeles voor het regenachtige plaatsje Binghamton in de staat New York. Hij gaat een cursus scenarioschrijven geven aan de plaatselijke universiteit.

Daar maakt Keith zichzelf al snel onmogelijk. Hij beledigt collega's, deelt het bed met veel te jonge studentes en zeurt over hoe saai Binghamton is.

Na een tijdje begint hij zich toch thuis te voelen. Zou de wat oudere student Karen (Marisa Tomei) daar wat mee te maken kunnen hebben?

Hugh Grant

Regisseur Marc Lawrence kent de campus van Binghamton University als zijn broekzak. Hij studeerde er eind jaren 70, begin jaren 80.

Delen van de film zijn gebaseerd op Lawrences ervaringen uit zijn studietijd.

Hugh Grants personage kijkt in The Rewrite op internet naar een filmpje van zichzelf. Dat filmpje is echt: het is Grants acceptance speech bij de Golden Globes van 1995.

Meer over