Topchef: de 12 provincies

Deze hele week strijden de laatste acht koks onder het toeziend oog van chef-kok Robert Kranenborg (foto links) en culinair expert Julius Jaspers (rechts) om de titel Topchef. 

Prijzengeld
Een van de finalisten is Tim uit Groningen. Hij werkt onder een souschef en is eindverantwoordelijke voor koude gerechten als amuses, desserts en voorgerechten. Tim heeft het prijzengeld in zijn hoofd al uitgegeven: „Ik ga eerst dineren bij de beste chef-kok van de wereld: René Redzepi van restaurant Noma in Kopenhangen. Ik wil ook een eigen restaurant beginnen, waar ik met streekproducten wil werken.”

Videoboodschap
Vrijdag gaf chef-kok Lucas Rive in een videoboodschap de acht finalisten alvast de ingrediënten voor de eerste finaledag. Vandaag krijgen de finalisten in het restaurant van Lucas, De Bokkedoorns, een masterclass. Vervolgens moeten de koks een vlees- of visgerecht maken met de ingrediënten uit de opdracht. Iedere dag valt er een kok af, waarna er vrijdag door de drie overgebleven chefs wordt gestreden om de beste topchef uit de 12 provincies te worden.

Reageren