Total Recall

Colin Farrell knoeit met zijn geheugen in Total Recall

RTL 7 - donderdag 10 maart om 20:29

Total Recall is een remake van de gelijknamige film van Paul Verhoeven.

In Total Recall (1990) van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven speelt Arnold Schwarzenegger een arbeider uit het jaar 2084. Deze Douglas Quaid heeft vreemde dromen over Mars en besluit uit te zoeken waar die vandaan komen. Hij ontdekt dat hij vroeger een geheim agent was en dat zijn geheugen is gewist.

Total Recall

In 2012 verscheen de nieuwe versie van deze scifi-klassieker in de bioscopen. Deze keer kruipt Colin Farrell in de huid van Douglas, die – ter compensatie van zijn weinig spannende leven – de herinnering aan een spionageavontuur in zijn hersenen laat implanteren.

Tijdens dat proces blijkt dat er al eerder met Quaids geheugen is geknoeid. Dat brengt hem niet alleen in levensgevaar, het laat hem ook zijn hele leven in twijfel trekken.

Hoe kun je immers je eigen gedachten vertrouwen als je je bij elke herinnering afvraagt of hij echt van jezelf is of dat iemand anders hem heeft geplaatst? Een interessante vraag, al lijkt regisseur Len Wiseman de actiescènes nog net wat interessanter te vinden.

De film werd dan ook gemengd ontvangen. Vele critici vonden dat Total Recall er mooi uitzag, maar dat het verhaal aan de zwakke kant is.

Paul Verhoeven

Regisseur Paul Verhoeven was niet te spreken over wat de makers van de 2012-versie met zijn film hadden gedaan:

“Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft”, zei hij in een interview met Radio 1.

Dat er een remake van Total Recall kwam, verbaasde de regisseur niet. Volgens Verhoeven lijdt Hollywood aan ‘ideeënarmoede’.

Meer over