Moorddossier

Spiritusmoord centraal in true crime-reeks Net5 Moorddossier

NET 5 - woensdag 19 oktober om 20:30

© Talpa

Alle fans van het genre ‘true crime’ moeten vanavond overschakelen naar Net5. Daar start namelijk Net5 Moorddossier, een programma dat volledig in het teken staat van spraakmakende moorden uit de Nederlandse geschiedenis. Met vandaag: de spiritusmoord.

Open een willekeurige streamingdienst en je komt er vast al snel één tegen: een true crime-serie of documentaire waarin een waargebeurde moordzaak wordt besproken. Vaak richten de makers van deze series en/of podcasts zich op zaken uit Amerika of Scandinavië, maar dat geldt duidelijk niet voor het nieuwe programma Net5 Moorddossier.

Net5 Moorddossier

In deze tiendelige reeks buigen journalisten, advocaten en podcastmakers zich namelijk wekelijks over een spraakmakende moord uit de Nederlandse geschiedenis. De reconstructies, interviews en het archiefmateriaal zorgen voor een compleet beeld van de tragedies die zich op Nederlandse bodem hebben afgespeeld.

De spiritusmoord

Deze eerste aflevering draait dan ook om de zogeheten 'spiritusmoord'. De 19-jarige Melissa Ulrich komt op 23 mei 2006 door een brand in een Arnhemse flat om het leven. Melissa was vastgebonden en overgoten met spiritus. Als blijkt dat deze is aangestoken, gaat een grootschalig politieteam op jacht naar de dader. Wie heeft dit namelijk op zijn geweten en waarom is haar vriend eigenlijk een tijdje verdacht geweest?

Net5 Moorddossier is vanaf woensdag 19 oktober wekelijks om 20:30 uur te zien op Net5 en Kijk.nl

Meer over