Van Dunya tot Laila voor een Emmy

Wraak is het thema van Offers, een telefilm uit 2005. Een Palestijns meisje, Laila, heeft haar broer verloren bij een aanslag in Parijs en beraamt een zelfmoordactie in Amsterdam.

De Nederlands-Marokkaanse hoofdrolspeelster Maryam Hassouni maakte op vijftienjarige leeftijd haar debuut als Dunya in de populaire jeugdserie Dunya & Desie, over het leven van twee vriendinnen uit verschillende culturen in de Bijlmer.

Emmy Award
Dana Nechustan regisseerde haar zowel in deze productie als in Offers. Maryam kreeg tot haar grote verrassing een Emmy Award voor haar rol van terroriste en mag sindsdien dromen van een internationale carrière. Inmiddels is ze 24 jaar.

Doorbraak
De doorbaak in Hollywood laat nog op zich wachten, maar in eigen land is ze een van de meest gevraagde speelsters en ze ontbreekt uiteraard niet in de lijst van twintig actrices die volgens kenners de komende jaren het aanzien van de Nederlandse cinema zullen bepalen.

Ongemakkelijk gevoel
Offers heeft 675.000 euro gekost en is gemaakt in opdracht van de Vara. Robert Kievit, eindredacteur drama: "De film zet daders en slachtoffers tegenover elkaar en geeft inzicht in wat hen drijft. Als het goed is, krijg je als kijker een ongemakkelijk gevoel en ga je je afvragen wat jij in die situatie zou doen."

Reageren