Van stuken naar gin stoken in Binnenstebuiten

27 februari 2019 14:15 | kijktips | Door Irma Tomas

© Stijn Ghijsen
Leon en Lendl zijn in Veghel, waar Erwin Schouten als distilleerder gins met onder meer kruiden en bloemen maakt. Niet zo lang geleden werkte Erwin nog als stukadoor. En Camilla is in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Van je passie je werk maken: Erwin Schouten deed het. Toen hij door reuma niet meer als stukadoor kon werken, stimuleerde zijn vrouw Joyce hem om professioneel te gaan stoken. Inmiddels maakt Edwin als distilleerder gins met onder meer kruiden en bloemen en citrusvruchten. Chef-kok Leon en sommelier Lendl bezoeken hem voor BinnensteBuiten in zijn stokerij in Veghel.

Camilla Dreef

Vogelaar Camilla Dreef loopt graag door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer ziet ze onder meer een eekhoorn, een vos, damherten én veel bijzondere vogels. Zo spot Camilla hier de roerdomp, een vogel die bijna niet opvalt in het rietland. En wat is eigenlijk het verschil tussen een boomkruiper en een boomklever en tussen een wilde zwaan en een knobbelzwaan? Camilla legt het uit.