Veldhuis en Kemper: Hou dat vast

Remco Veldhuis en Richard Kemper testen hoe goed ze elkaar kennen in voorstelling Hou dat Vast

NPO 1 - zaterdag 23 december om 22:25

© MAX
Remco Veldhuis en Richard Kemper staan ruim twintig jaar samen op de planken, maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? En zijn ze geworden wie ze wilden zijn? De cabaretiers zoeken het uit in hun voorstelling Veldhuis & Kemper: Hou dat Vast.

Remco Veldhuis en Richard Kemper staan al ruim twintig jaar samen op de planken, maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn ze bovendien geworden wie ze wilden zijn? En waarom heeft Veldhuis geen surpriseparty georganiseerd voor Kempers vijftigste verjaardag? In de laatste voorstelling Hou dat Vast gaan ze op zoek naar antwoorden op deze vragen, aangevuld met een ontroerend liedje als 'Als ik het niet meer weet' of de oorwurm 'Zeikerd'. 

Veldhuis & Kemper

De mannen halen ook meerdere keren hun verschillen aan in de show. Waar Kemper niets kan loslaten, en zeker zijn vrienden niet, is einzelgänger Veldhuis een opruimgoeroe geworden. Toch kan hij nog wat leren van zijn vriend, vindt hij. Daarom zingt hij het door hem geschreven themanummer 'Hou dat vast' tegen zichzelf.

Veldhuis & Kemper: Hou dat Vast is zaterdag 23 december vanaf 22:24 uur te zien op NPO1.

Meer over