Vera

Vera onderzoekt het mysterie van de dode vrouw op de heide

RTL 8 - vrijdag 15 juli om 20:28

© RTL 8
In deze herhaling van Vera wordt het lichaam van de achttienjarige Mia Hinkin begraven teruggevonden op de heide, niet ver van haar ouderlijk huis. Ze was zes weken eerder als vermist opgegeven, nadat ze niet terugkeerde van een muziekfestival.

Inspecteur Vera Stanhope (Brenda Blethyn) onderzoekt de moord op de achttienjarige Mia Hinkin. In Vera wordt het lichaam van Mia op de heide teruggevonden onder een laag aarde. De jonge vrouw is zes weken eerder als vermist opgegeven. Ze keerde toen niet terug van een muziekfestival waar ze sowieso al tegen de wens van haar ouders naartoe was gegaan.

Vera

Omdat het dode meisje niet ver van huis werd aangetroffen, probeert Vera haar laatste stappen te reconstrueren om zo de moordenaar op het spoor te komen. Vera vindt het in eerste instantie opmerkelijk dat deze tiener, afkomstig uit een beschermde gemeenschap met een liefhebbende familie op zo'n duistere manier aan haar einde is gekomen. Ze doet haar uiterste best om hier een verklaring voor te vinden.

Meer over