Vera

Raadselachtige moord op de kermis

RTL 8 - vrijdag 10 september om 20:25

© pressebilder.nrk.no/fotoweb
In de Britse misdaadserie Vera onderzoekt de doortastende rechercheur de moord op een jongeman. Hij werkte op een kermis, maar van zijn collega's hoeft de hoofdinspecteur geen hulp te verwachten. Ook de moeder en stiefvader van het slachtoffer willen niks zeggen.

Twee tieners doen een gruwelijke ontdekking in Vera. Op een afgelegen hangplek voor jongeren treffen ze het levenloze lichaam aan van Jamie Thorne. Het onderzoek leidt hoofdinspecteur Vera Stanhope (Brenda Blethyn) onder meer naar de kermis waar de jongen werkte. Helaas zijn de mensen hier weinig behulpzaam. Ook de moeder en stiefvader van het slachtoffer houden de lippen stijf op elkaar. Reden voor Vera om eens in de familiegeschiedenis van het slachtoffer te duiken.

Ann Cleeves

De serie Vera is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves. Op haar website laat de schrijfster weten dat ze in actrice Brenda Blethyn de perfecte Vera ziet. "Als ik een dialoog aan het schrijven ben, denk ik vaak: dit zal Brenda zo goed zeggen. Dan hoor ik echt haar stem in mijn hoofd". (HH)

Meer over