Waar is De Mol?

28 november 2008 14:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vorig seizoen was Johnny de Mol voor alle afleveringen van Waar is de Mol? in Afrika te vinden, voor deze tweede reeks vliegt hij de hele wereld over. Toch kon hij het continent niet volledig de rug toekeren en reisde de presentator samen met Yuri van Gelder af naar Namibië.

De relatie met Yuri en deze voormalig Duitse kolonie lijkt op het eerste gezicht ver te zoeken, maar eenmaal ter plaatse wordt het al snel duidelijk. In bijna iedere stad schijnt een grote turnhal te vinden en dat wil de atleet wel eens met eigen ogen zien.

Turngek
De 'Lord of the rings', zoals Yuri liefkozend wordt genoemd om zijn buitengewone turnprestaties, bezoekt samen met Johnny een turnzaal in de hoofdstad. Ze worden hier met open armen ontvangen en aangestaard wanneer de voormalig wereldkampioen zijn kunsten aan de ringen vertoont.

Chaotisch
Na al dat rondslingeren trekken Yuri en Johnny het binnenland van Namibië in. Daar verblijven ze twee dagen bij de inheemse Himba-stam. ''Dat was echt geweldig'', vertelt Johnny. De presentator kijkt met veel plezier terug op dit seizoen. ''We hebben de hele reeks in 2,5 maanden opgenomen. Daar tussendoor nam ik de Co-assistent op én moest ik repeteren voor het toneelstuk Romeo over Julia. Er waren dagen dat ik van het vliegveld werd opgehaald, naar de set van de Co-assistent werd gebracht en 's avonds weer in het vliegtuig zat'', vertelt Johnny.

Dankbaar
''Ik zie de afleveringen nu terug en dan denk ik: oja, dat is er ook nog gebeurd. Alleen als ik 's avond met de crew een biertje zat te drinken, kon ik alles laten bezinken. In Namibië zaten we aan het einde van de dag na te praten en ineens besefte ik dat ik tussen de leeuwen zat. Dan bedenk ik me weer hoeveel mazzel ik heb dat ik dit programma mag maken.'' Vanavond zijn Johnny's avonturen in Namibië te zien in alweer de laatste aflevering van Waar is de Mol? van dit seizoen.