Waar is de Mol? met Angela Schijf

De eerste reeks Waar is De Mol? bij SBS 6 is voor Johnny de Mol veelbewogen geweest. 

Reismaatje
Hij trapte af met Irene Moors in New York, haalde Johan Derksen over een tatoeage te nemen in Texas, ging met Paul de Leeuw op bezoek bij diens vader in zijn Poolse familiekasteel en bezocht vorige week de Beierse bierfeesten met Guus Meeuwis. Ook vanavond zit Johnny in de voorlopig laatste aflevering bepaald niet stil met zijn reismaatje, Flikken Maastricht-actrice Angela Schijf. Samen gaan ze naar Buenos Aires in Argentinië om onder andere de tango te leren. 


Geboren danseres
Angela (32) is vooral bekend om haar acteerprestaties in Flikken Maastricht, Meiden van De Wit en Goede tijden, slechte tijden. Maar ‘van huis uit’ is ze danseres. Dat bewees ze bijvoorbeeld in 2004 met haar rol in de dansmusical 42nd Street. Ze won een Musical Award voor haar prestaties in die show, maar er is nog altijd één dans die ze nog steeds niet onder de knie heeft: de tango. En waar leer je die beter dan in Argentinië, de bakermat van deze passievolle dans? Een tango dans je natuurlijk niet alleen, dus ook gastheer Johnny moet eraan geloven. Maar waar is het ritmegevoel van De Mol? Angela en Johnny volgen daarnaast ook het spoor van Evita Perón, de machtigste presidentsvrouw die Argentinië ooit heeft gekend. Van het beroemde balkon tot het museum dat aan haar is gewijd en tot de begraafplaats van Recoleta waar ze ligt begraven.

Nederland- België
Hoewel Angela voor deze culturele reis huis en haard moest verlaten, was dit geen groot probleem. De actrice woont met haar man Tom van Landuyt en haar twee dochters Mensje en Bloem in Antwerpen – ze is zwanger van haar derde kind – en heeft ook nog een appartement in Nederland. Als ze opnames heeft voor Flikken Maastricht verblijft ze doordeweeks in ons land, om op vrijdagavond terug te reizen naar haar Vlaamse woonplaats. Het gezin Van Landuyt-Schijf is er dus wel aan gewend dat Angela er soms niet is. „Maar Tom hoeft dan geen boodschappen te doen of wasjes te draaien”, zei Angela ooit in Viva. „Dat doe ik in het weekend allemaal. Ik kook dan ook voor de hele week en leg zelfs de kleren van de kinderen klaar. Ja, ik draaf daarin een beetje door

Reageren