Walking with Dinosaurs

Terug naar de tijd van de dinosauriërs

RTL 7 - zondag 25 december om 16:22

© Plurimedia
Zeventig miljoen jaar geleden liepen dinosaurussen nog gewoon over onze planeet. Patchi, een Pachyrhinosaurus kruipt uit zijn ei.

Als een paleontoloog een mysterieuze Gorgosaurus-tand vindt, verricht hij samen met zijn nichtje en neefje een opgraving.

Walking with Dinosaurs

In hun zoektocht naar antwoorden ontmoeten ze het vogeltje Alex, een zwarte raaf die oorspronkelijk uit de prehistorie komt. Alex vertelt ze het verhaal van Patchi.

Patchi is een Pachyrhinosaurus en misschien de kleinste van het nest, maar daar is niets van te merken. Hij beleeft samen met een vogeltje dat Alex heet, de grootste avonturen.

Zijn grote broer Scowler denkt heel stoer te zijn en wil de leider van de kudde worden. Daarom daagt Scowler zijn broertje uit om te vechten voor Patchi’s vriendinnetje Juniper. Hoe dat afloopt zie je in Walking with Dinosaurs.

John Leguizamo

Walking with Dinosaurs kreeg veel kritiek op de slechte voice-overs in de film. Onder andere John Leguizamo en Justin Long spreken een stem in. 

Het was oorspronkelijk ook niet de bedoeling dat de dinosaurussen zouden praten. De film zou een ??stille geanimeerde documentaire met gesproken tekst worden. Het zou dus ook iets minder op kinderen gericht zijn.

Laat in het proces besloot de studio toch stemacteurs in te huren. Daarom bewegen op veel momenten de monden van de dinosaurus niet wanneer ze spreken en wanneer dat wel het geval is loopt de lipsynchronisatie niet gelijk.

Meer over