We Bought a Zoo

Matt Damon koopt een dierentuin

VRT1 - zaterdag 4 september om 20:48

In We Bought a Zoo koopt weduwnaar Benjamin Mee van zijn laatste spaargeld een huis met een vervallen dierentuin. Hij stort zich volledig op het oplappen van de beestenboel.

De hartverwarmende film We Bought a Zoo vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse schrijver Benjamin Mee. Benjamin (Matt Damon) begint na het overlijden van zijn vrouw aan een compleet nieuw hoofdstuk in zijn leven. 

We Bought a Zoo

Hij zegt zijn baan op en betrekt samen met zijn dochter Rosie en zoon Dylan een huis op het Amerikaanse platteland. Saillant detail: het huis bevindt zich in een dierentuin.

Leuk idee, zo'n dierentuin, maar er is wel nog een hele bult achterstallig onderhoud. Benjamin hoeft al dat opknapwerk in We Bought a Zoo gelukkig niet in zijn eentje te doen.

Hij krijgt hulp van het dierentuinpersoneel. Tijdens het klussen krijgt Benjamin steeds meer plezier in het werken met dieren.

Dat verzorgster Kelly (Scarlett Johansson) een handje toesteekt, helpt natuurlijk ook mee.

Matt Damon

Toch gaat het opknappen van de dierentuin in niet bepaald van een leien dakje. Benjamin krijgt tegenvaller na tegenvaller te verwerken en zo komt de bodem van zijn bescheiden schatkistje met rasse schreden naderbij. 

Lukt het Benjamin en de dierenverzorgers om alle verblijven op tijd voor de opening af te hebben? Wat gaat er gebeuren met Benjamin en Kelly? En hoe zit het met puberzoon Dylan en Kelly's nichtje Lily? Je ziet het in We Bought a Zoo.

Meer over