We zijn er bijna!

Van Bologna naar Puglia in herhaling We Zijn er Bijna!

NPO 1 - maandag 20 juni om 19:05

© MAX
Martine van Os neemt in deze herhaling van We Zijn er Bijna! 44 kampeerders mee naar Italië. Ze zetten hun campers en caravans eerst neer op een stadscamping in de buurt van Bologna. In de stad is genoeg te doen. De groep bezoekt er een klein houten theater.

44 kampeerders, 31 dagen samen, op een reis van 4000 kilometer langs de Adriatische kust naar Puglia, in de hak van de Italiaanse laars. Natuurlijk is Martine van Os er ook weer bij in deze aflevering van We zijn er bijna! uit 2018.

Italiaanse trip

Het Vlaamse echtpaar Lut en Willy begeleidt de reis. Voor hen was het de derde keer dat ze met een groep naar Puglia trokken, een streek die ze allebei op hun duimpje kennen. Lut: "Er is hier zoveel moois. De stad Lecce en de kustplaatsjes, met Monopoli en Gallipoli. Ostuni, met het kleine kathedraaltje dat een prachtige mozaïekvloer heeft…”

We zijn er bijna!

In deze eerste aflevering is de kennismaking in Bologna, waarna de caravans en campers in beweging komen. Om later in een hachelijke situatie verzeild te raken. Middenin een wielerwedstrijd. Het parcours dat de coureurs moeten afleggen ligt namelijk precies op de route van de kampeergroep. De wielrenners blijken allerminst onder de indruk van de caravanrijders. Links en rechts schieten de hardrijdende fietsers de caravans en campers voorbij. 

Voor wie deze aflevering al eens heeft gezien, is er goed nieuws. Martine van Os gaf namelijk onlangs al een sneak peek van het komende seizoen

Meer over