Wie is de Mol?

Het WIDM-avontuur gaat verder in Albanië

NPO 1 - zaterdag 8 januari om 20:29

© AVROTROS
Met nog maar 10 kandidaten in Wie is de Mol? moeten de kandidaten in het prachtige Albanië weer hun best doen om de Mol te ontmaskeren óf om het spel te saboteren. Suzanne Klemann is het in ieder geval niet: zij moest vorige week het spel al verlaten.

Wie is de Mol?-fans zijn razend enthousiast over de bestemming van dit jaar en dat is helemaal niet vreemd. Met zijn eindeloze kuststroken, lagunes en bergketens is Albanië een van de mooiste landen van Europa. En steeds meer in trek bij toeristen, die de ruïnes in de oude Griekse stad Apollonia en pittoreske Unesco-steden als Gjirokastra ook tot de hoogtepunten rekenen.

Wie is de Mol? 2022

Pas sinds de jaren 90 verwelkomt het Balkanland nieuwsgierige buitenlanders. De bevolking leefde vroeger geïsoleerd onder een communistisch bewind, waardoor Albanië nog altijd veel armoede kent. Mochten de kandidaten een opdracht moeten uitvoeren met de hulp van de Albanezen, dan hebben ze geluk. De inwoners, zo'n drie miljoen in totaal, staan bekend als extreem behulpzame mensen.

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #1: De tijd zal het leren 

Meer over