Wonderbroeders

Het wonder van Thomas Acda in Wonderbroeders

RTL 8 - zaterdag 13 november om 23:45

In Wonderbroeders probeert een stel monniken te voorkomen dat de Kerk hun klooster verkoopt.

Ooit waren ze een bloeiende kloosterorde. Tegenwoordig zijn de monniken in het klooster van Wanroij nog maar met zijn vijven.

Wonderbroeders

Niet dat broeder Johannes (Thomas Acda) en zijn dat erg vinden. Ze gedijen prima in die rust.

De Kerk ziet het net even anders: dit kost gewoon te veel geld. Vandaar dat de bisschop het verkoopt aan projectontwikkelaar Annemarie (Eva Duijvestein).

Zij heeft plannen om het oude klooster om te bouwen tot een luxe wellnessresort. De monniken zijn daar niet blij mee.

Ze proberen in Wonderbroeders dan ook van alles om de verkoop tegen te houden. Maar wat ze ook proberen, van zelfgebrouwen bier verkopen tot protesteren, het helpt voor geen meter.

Wat Johannes en zijn medebroeders nodig hebben is een wonder. Maar wat als er ook echt een wonder plaatsvindt bij het klooster?

Martin van Waardenberg

In 2012 scoorde scenarioschrijver en acteur Martin van Waardenberg een fikse hit met De marathon. Die film, over een stel Rotterdamse garagehouders die de marathon gaan lopen, scoorde een Gouden Kalf en meerdere nominaties.

Voor opvolger Wonderbroeders tapt Van Waardenberg grotendeels uit hetzelfde vaatje. Net als De marathon is het een film over een groep vrienden die proberen genoeg geld te verdienen om hun problemen op te lossen.

Hier werkt dat toch net minder goed. Al is het maar omdat het Rotterdam van die film Van Waardenberg wat beter past dan het kloosterleven van Wonderbroeders.

Meer over