Zinloos geschoffel in Kerkrade in De Rijdende Rechter

Meneer Erens uit Kerkrade baalt van zijn buren. Die houden hun tuin volgens hem niet goed bij, waardoor er bij hen veel onkruid groeit. Dat steekt ook bij hem de kop op en het verwijderen is vechten tegen de bierkaai.

Meneer Erens schoffelt zich al tijden een slag in de rondte en daar is hij helemaal niet blij mee. De Kerkradenaar geeft zijn buren de schuld van al het onkruid dat hij voortdurend moet verwijderen, en schakelt De rijdende rechter in. Erens baalt stevig van de familie Leeijen die naast hem woont. Al tijden zijn ze aan het klussen en hun tuin heeft geen prioriteit bij de verbouwingsplannen. Dat is te zien: het is volgens Erens één onkruidparadijs, en al die ongewenste planten steken ook de kop op in zijn keurig aangeharkte borders.

Bussen

Er zijn meer klachten over en weer: er staan voortdurend bussen voor het raam geparkeerd en het gebruik van de oprit is ook een bron van ergernis. En dan is er ook nog gedoe over een erfgrens; een flinke kluif voor Mr. Reid.

Mr. Reid

Die is inmiddels wel wat gewend. Hij is al drie jaar Rijdende rechter en was ten tijde van Mr. Visser ook al jaren fan van het programma. "Ik heb eens gekscherend tegen mijn vrienden gezegd: ‘Als hij ooit stopt, neem ik het over.’ En toen werd ik gebeld door de redactie of ik eens wilde praten over een eventuele vervanging. Het begon als een geintje, maar opeens was ik het. Het past ook bij me. Ik houd ervan om op een podium te staan: toneelspelen, speechen, lesgeven… Ik vind het niet eng om gezien te worden, dat helpt. En: de kijkcijfers zijn gebleven, dus ik doe het gelukkig niet sléchter dan Frank, denk ik.”

Meer over:

Reageren