Maar komt goed

Draaiend podium is wennen voor Mia en Dion

6 mei 2023 12:26 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP REMKO DE WAAL
Mia Nicolai en Dion Cooper staan volgende week tijdens het Eurovisie Songfestival op een draaiend podium. En dat is best even wennen, vertellen ze in een vraaggesprek met ANP.

Al vrij snel werd duidelijk dat er een draaischijf aan te pas zou komen bij het optreden van de twee. "Zodra het idee kwam dat we Eurovisie gingen doen, hadden zij al een idee hoe ze het voor zich zagen qua performance. De draaiende schijf hoorde daar al vanaf het begin bij. Dat is ook nooit een vraagstuk geweest", zo zegt Mia.

'Net alsof je van een boot komt'

Presteren op zo'n draaiende schijf is nog best even wennen, kwamen ze achter. "Als we het keer op keer achter elkaar aan het repeteren waren was het soms net alsof je van een boot kwam", zo duidt Dion tegenover het persbureau.

Lees hier alles over

Gewend aan de schijf

Na de gewenningsfase lijken de twee nu helemaal oké met het podium, dat een belangrijk onderdeel is van de act. "Dat is waar we nu zijn beland: dat we die schijf op gaan, alleen maar met elkaar in de juiste emotie hoeven te zitten en de rest gaat eigenlijk gewoon vanzelf. Maar je moet wel je koppie erbij houden."

Meer over