Dries komt eraan!

Eerste artiesten melden zich voor Eurovisie 2022

24 mei 2021 11:56 | muziek | Door Redactie Televizier

© ANP Kippa
Jeangu Macrooy had zijn laatste noot nog niet gezongen of de volgende Nederlandse artiesten meldden zich al voor het Eurovisie Songfestival 2022. Gaat een van deze muzikanten ons land vertegenwoordigen in Italië?

Sinds de deelname van Anouk in 2013 staan artiesten in de rij om namens Nederland 'uitgezonden' te worden naar het Europese podium. Nog tijdens de finale van zaterdag meldden zich spontaan een aantal artiesten aan. De een serieuzer dan de ander, natuurlijk, maar we gaan het rijtje met potentiële inzendingen alvast even langs.

S10

S10 doet misschien niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen, het is de artiestennaam van Stien den Hollander. Stien is een 20-jarige rapper en zangeres die liedjes maakt over onder meer haar loodzware jeugd. Ze is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Dat bewijzen ook de reacties op haar twitterbericht over het songfestival. "Schatjes, hoe gaan we er voor zorgen dat ik volgend jaar mee mag doen aan #Eurovision ??? xx" kan rekenen op veel 'jaaa's. Onder andere Nielson reageert met: 'beter gaan we samen'. Omroep AVROTROS is inmiddels getagd onder de post, dus ze zijn op de hoogte van S10s wens.

Dries Roelvink

Dries - 'Ik kom, ik kom eraan!' - Roelvink twitterde na de teleurstellende 23ste plaats van Jeangu: 'Ik ga volgend jaar zelf wel'. De tweet kan inmiddels rekenen op ruim 3000 likes en het einde lijkt nog niet in zicht. 

Glennis Grace

Samen met Afrojack speelde Glennis Grace zaterdag de sterren van de hemel tijdens de intervalact op het Eurovisie Songfestival. Ze is geen onbekende op het festival, want ze deed zelf mee in 2005. Toen werd ze 14e met My impossible dream. Inmiddels staat ze weer open voor een nieuwe deelname, zo liet ze weten op Instagram. "Ik zei altijd nee, maar nu zeg ik ook ja. Het zit er een beetje tussenin." Laten we hopen dat áls ze gaat, dat er dan een meer hoopgevende songtitel voor haar wordt geschreven. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace)

Davina Michelle

Ook de naam van Davina wordt veelvuldig genoemd voor Italië 2022. Na haar fantastische optreden in de eerste halve finale wist Nederland het zeker: zij moet gaan. En daar lijkt de zangeres zelf ook wel voor open te staan. Waar ze eerder nog zei dit niet te willen omdat ze niet van het wedstrijdelement houdt, zei ze deze week tegen NU.nl: "wie weet, ik ben er nu nog niet mee bezig." Dat zet in elk geval de deur op een kier. 

Hieronder nogmaals haar optreden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival van in Rotterdam.

 

Meer over