Het zou zomaar kunnen

Gaat Gordon weer zingen?

15 juni 2019 10:34 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het zou zomaar eens kunnen dat Gordon zich weer gaat richten op zijn muzikale carrière. Ondanks het feit dat hij in 2016 zijn stembanden aan de wilgen hing, sluit hij nu een comeback niet uit.

Gordon maakte dat wereldkundig in het radioprogramma Veronica Inside. Hij zegt weer geïnspireerd te zijn geraakt door het presenteren van It takes 2, de zangshow van SBS 6, die werd gewonnen door Loes Haverkort.

Liedjes schrijven

"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan", zegt Gordon over zijn liefde voor het zingen. "Ik ga sowieso een maand lang liedjes schrijven, dat heb ik mijzelf voorgenomen. Heel leuk." Of het daadwerkelijk tot een comeback gaat leiden, weet de zanger niet.

"Ik ben door een paar artiesten benaderd. Edsilia Rombley heeft bijvoorbeeld gevraagd of ik voor haar wil schrijven en dat vind ik hartstikke leuk, dus dat ga ik doen. Ik ben het even rustig aan het bekijken, komt goed", zo licht hij zijn werkzaamheden toe.

Grote carrière

Cornelis Willem Heuckeroth, zoals Gordon volledig heet, brak in 1991 door met de hit 'Kon ik maar even bij je zijn'. In 2016 nam hij afscheid met een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw.

Meer over