Meerdere bronnen!

Is Jordan Roy de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival?

8 januari 2020 10:26 | muziek | Door Televizier

© Instagram Jordan Roy
Het heeft er alle schijn van dat Jordan Roy dit jaar namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaat. Meerdere bronnen bevestigen de deelname van de nu nog relatief onbekende Rotterdamse zanger.

De website van Shownieuws brengt woensdag het nieuws dat het 'uit betrouwbare bronnen' heeft vernomen dat Jordan Roy de Nederlandse Eurovisie-inzending is. Nu zegt dat natuurlijk nog niks, maar wie eens in de personalia van de Rotterdamse zanger duikt, stuit op een aantal aanknopingspunten die het gelijk van de 'betrouwbare bron' bevestigen.

Ilse DeLange

De naam Jordan Roy mag dan misschien bij het grote publiek nog niet zo bekend zijn, de zanger werkte wel al samen met grote artiesten waaronder Ilse DeLange. En laat zij nou de persoon zijn die tegenwoordig een dikke vinger in de Eurovisiepap heeft bij Avrotros en ook Duncan Laurence aandroeg. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

#Eurovision

Op het Instagram-account van Jordan Roy, die eigenlijk Jordy van Toornburg heet, zijn ook meerdere verwijzingen naar het Songfestival te vinden. Zo plaatste hij onlangs een foto waaronder ook de hashtags #eurovision en #cornaldmaas prijken en zong hij een cover van een Australische Eurovisie-inzending. Tel daar nog bij op dat een radio-dj onlangs verklapte dat de inzending met een J begint en het plaatje lijkt compleet.

Adlicious en The Voice

Zoals geschreven is Jordan Roy geen onbekende in de Nederlandse muziekscene. Met zijn groepje Adlicious deed hij al eens mee aan X-Factor en later dook hij op in The Voice of Holland. Daarnaast is hij ook gastartiest tijdens de Whitney Houston-concerten van Glennis Grace.

Bevestiging

Avrotros heeft de deelname van Jordan Roy nog niet bevestigd, maar als we alle puzzelstukjes bij elkaar leggen zou dat slechts een kwestie van tijd moeten zijn. We wachten in spanning af!

Meer over