Livestream

Jeangu Macrooy maakt songfestivalliedje online bekend

25 februari 2021 16:37 | muziek | Door Televizier

Jeangu Macrooy maakt volgende week bekend met welk liedje hij Nederland dit jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Hij doet dat via een online premiere die overal ter wereld te zien zal zijn.

Songfestivalliefhebbers opgelet: Jeangu Macrooy maakt op 4 maart bekend met welk liedje hij Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De zanger en omroep Avrotros doen dat online via een livestream die via YouTube en Instagram te volgen zal zijn. Het event gaat van start om 19:00 uur via via het YouTube kanaal van Avrotros en via de Instagram-kanalen van Songfestival.AVROTROS en Jeangu Macrooy.

Coronamaatregelen

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar opnieuw in Rotterdam. Vorig jaar zou het daar ook zijn, maar toen is het evenement vanwege de coronamaatregelen afgeblazen. Wel was er een afgeslankte vorm te zien waarbij alle deelnemers vanuit hun eigen huis hun liedje mochten zingen, maar daarvoor werden geen punten gegegeven. De organisatie hoop dat het liedjesfestijn op 22 mei 2021 wel op de normale manier dor kan gaan.

Startpositie 23

Vrijwel alle landen vaardigen dezelfde artiest af als vorig jaar. Ook de startposities blijven dezelfde. Omdat Nederland het festival in 2019 met Duncan Laurence won, doen we deze keer alleen in de finale op zaterdag mee. De startpositie van Jeangu is al bekend; hij mag als 23ste aantreden. Dat is helemaal niet verkeerd. 

 

Meer over