Zingen maar!

Johnny Logan keert terug op het Songfestival-podium

7 mei 2024 10:19 | muziek | Door Judith Regeling

© ANP SANDER KONING
De kijkers van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival mogen zich klaarmaken voor nóg een muzikale verrassing. Niemand minder dan Mr. Songfestival Johnny Logan zal namelijk het podium betreden.

Zei er iemand: 'What's another year'? 

Lees ook: Joost Klein hoopt dat dít 'historische moment' gaat gebeuren tijdens Europapa 

Johnny Logan

Als er een (voormalig) Songfestival-deelnemer onder de fans geen introductie meer nodig heeft, is het Johnny Logan wel. Hij slaagde er niet alleen in om in zowel 1980 als 1987 het festijn te winnen als artiest, maar was in 1992 ook betrokken als componist bij de winnende act. Deze successen leverden hem dan ook gaandeweg de bijnaam Mr. Eurovision op.

Sinds vorig jaar is er overigens ook een ms. Eurovision, namelijk Loreen. Zij wist in 2012 het festijn te winnen met haar liedje Euphoria en sleepte vorig jaar de winst binnen met het eveneens aanstekelijke Tattoo.

Eurovisiepodium

Dit jaar zal Johnny Logandus wederom aanwezig zijn om... Euphoria te zingen! "Ik ben enorm vereerd en enthousiast dat ik gevraagd ben om als gast op te treden op het Eurovisie Songfestival in Malmö", liet de artiest dan ook enkele dagen geleden al weten. "Ik kijk er echt naar uit om deze keer weer als gast op het Eurovisiepodium te staan en niet als deelnemer."

Benieuwd hoe het klinkt? Bekijk dan de eerste halve finale is dinsdag 7 mei vanaf 21:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over