Op naar Pinkpop

Kijkers verdeeld over winnaar The Talent Scouts

27 augustus 2023 09:44 | muziek | Door Faye Heijnis

© WDG Photography

The Talent Scouts, de nieuwe talentenjacht van SBS6, heeft zijn eerste winnaar. Gideon Luciana mag volgend jaar een uur lang optreden op Pinkpop, krijgt 25.000 euro om aan dat optreden te besteden en mag 50.000 euro schenken aan een goed doel naar keuze. Er klinkt veel lof, maar ook wat kritiek.

Na zijn vertolking van Earth Song, een van de grootste hits van Michael Jackson, wordt de zanger uit het team van dj Nicky Romero door stemmende kijkers tot winnaar verkozen. Niet iedereen is het daar mee eens. Op X, het voormalige Twitter, laten sommige kijkers zich kritisch uit over de winnaar. 

Gideon wint The Talent Scouts 

Dat Gideon kan zingen, is zeker. Maar een kijker vraagt zich af of Gideon en het koor 'nou echt op Pinkpop thuishoren'. Een ander vindt de hulp die hij krijgt in de vorm van een gospelkoor 'niet helemaal eerlijk' ten opzichte van de andere finalisten. 

Verder klinken er ook lovende kritieken.

Rampzalige kijkcijfers voor The Talent Scouts 

Het is nog de vraag of The Talent Scouts, dat ook wel omschreven wordt als The Voice 2.0, een vervolg krijgt. De kijkcijfers zijn op z'n zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. Naar de finale keek een schamele 273.000 kijkers. 

Meer over