"Toen ze me vroegen moest ik even nadenken"

Mezzosopraan Maria Fiselier over Beste zangers

6 Oktober 2018 11:00 | muziek | Door Televizier

© AVROTROS

In Beste zangers is Maria Fiselier (30) een opvallende verschijning. Als mezzosopraan treedt ze uit haar comfortzone, maar dankzij haar doen de anderen hetzelfde. ‘Hartverwarmend om te zien hoe iedereen zijn best doet.’

Tekst: Constance van Amstel

1. Waarom doe je als klassieke zangeres mee aan ‘Beste zangers?’

“Toen ze me vroegen moest ik even nadenken. In de wereld van klassieke muziek wordt er nog weleens neergekeken op alles wat niet klassiek is. En meedoen aan dit programma zou mij in de klassieke wereld niet veel verder brengen. Maar mij leek het juist heel leuk. Ook omdat ik vind dat klassieke muziek met haar tijd mee moet gaan. En als wat ik in dit programma doe aanslaat, dan wil ik misschien wel de Nederlandse theaters in met een mooie mix van klassieke en niet-klassieke stukken. Mijn deelname heeft in ieder geval veel creativiteit in mij naar boven gebracht.”

2. Hoe vind je de reacties van kijkers op je deelname?

“Heel indrukwekkend. Ik ben natuurlijk niet zo bekend als de anderen en bovendien uit een ander genre, waardoor ik dacht dat mensen misschien zouden denken ‘wie is zij en wat doet ze hier?’ Maar ze zijn onder de indruk en positief, dat overweldigt me. Ik las ook dat mensen me op koningin Máxima vinden lijken. Ik heb het vaker gehoord, maar vind het een heel mooi compliment!”

3. Waagt in jouw aflevering iedereen zich aan het genre opera?

“Niet allemaal. Alleen Tino Martin en Davina Michelle kiezen ervoor een klassieke aria te zingen, twee anderen gaan voor half klassiek en de rest zingt nummers die voor mij persoonlijk veel betekenen. Het was hartverwarmend en ook wel aandoenlijk om te zien hoe nerveus iedereen die dag was en zijn best deed. Ik dacht wel: jongens, ik zit hier niet om jullie te beoordelen! Het resultaat was prachtig. Ik heb nog nooit zo ongecontroleerd gehuild en gelachen op camera!”

Beste Zangers | NPO 1 | Avrotros | 20.30